Jeanne Marie-Claire Nővér - Raquel Barbieri




Texto en castellano en Despertar de Crisálida: "Sor Jeanne Marie-Claire"

Traducido al húngaro por Raquel Barbieri
Revisado y corregido por Miklós Székásy


A szexualitása felébredésekor Jeanne Marie-Claire rájött, hogy az ingatagsága aggasztó volt. Egyúttal élt benne egy erőteljes hit Istenben és a katolikus dogma elfogadásában, éppen az ami mások részére problémának és a szerzetesi életre való belépés akadályának mutatkozott.
Különböző álmokban és nappali visszatérő képekben, amelyek, alighogy öt percre magányban maradt, megjelentek, látta, hogy két út nyílt meg előtte: az egyik, amikor élénken érezte, hogy minden vonzalom nélkül egyik karból a másikba menne át, és a másik, amely elvezetné őt a szemlélődő élethez, ahol ahelyett, hogy megölelve és megcsókolva találná magát, többi hozzá hasonlóan öltözött nöi egyének vennék őt körül.
Jeanne Marie-Claire a női életre virágzott és egy kényszerítő vágyat érzett, amely erősebbnek mutatkozott, mint amit a nevelése és az otthona megengedhettek volna. Hacsak ő egy másik élet felé nem menne el, amelyet távol a családjától élne meg vagy akár szembeszállna velük, mégha ez azt is jelentené, hogy megszünjön velük élni.
Így még kiskorában egy ilyen nagy döntésre lépett, az egyenruha és nem az érzékiség útjára, Az ő hite szilárd maradt és azt gondolta, hogy kevesebb dolgot kellene megbánnia ha a béke útjára lépne.
Jeanne Marie-Claire nővér bensőséges naplója a mindennapi küzdelmeinek a részleteit mutatja ki aziránt, hogy ne adja meg magát a kísértésnek és én kérdezem, hogy nem lett volna-e jobb nem küzdeni annyit a természete ellen.

No hay comentarios: