L’ultima Operació de cervell - Dnaliel Frini


Texto en español en Breves no tan breves: "La última operación de cerebro".

Traducido al valecniano por Inma Orozco y Jaume Tortosa


Era un geni.
Tenía un QI de més de 250. Des que era un xiquet, havia estat sotmés a innumerables test i experiments per part d’aquells que tractaven de comprendre la seua genialitat. Ja de major, amb diversos doctorats en el seu haver, es va estudiar a ell mateix amb l’esperança de dexifrar els seus secrets i trovar la forma de desvelar-los per a transméter-los a altres, per be de la Humanitat. Va armar un equip de treball extraordinari, i amb eixa finalitat va buscar en tot el mán els millors en més de cent disciplines, els quals ven treballar sota les seus ordres durant molt de temps.
Va dissenyar una operación de cervell tan difícil que només ell era capaç de portar-la a terme. Però com que el cervell que havien d’estudiar era el seu, va pasar anys preparant els seus tècnics i ajudants per a realizar-la.
Van experimentar amb animals i amb persones per a aprehendre i perfeccionar tècniques absolutament revolucionàries, tant que cadascuna d’elles per si sola li hauria bastat al bon Doctor per guanyar, con a poc, el Nobel. De fet, va rebre este premi en cinc oportunitats.
Per descomptat, en el seues investigacions va cometre errors i van morir pacients, com sempre ocorre. Això va ser pel bé major de la ciencia.
Va pensar i repensar milers de vegades les diferents eventualitats que podien presentar-se. Les dades que havia d’obtenir eren tan complexes que només ell, quan despertara, podría desxifrar-les.
Quan va cumplir seixanta-vuit anys, l’operació, per fi, ve tenir lloc. Van intervenir dotze equips de metges. Van atrdir vint-i-vuit hores. Van a haver de pasar tres diez fins que va despertar. Els seus deixebles es consumien esperant el momento que el Mestre reaccionara i, per fi, poguera culminar el treball de tota una vida.
Es va despertar. Va obrir els ulls i va mirar al seu volant. Amb la seua veu, profunda, va pronunciar les seues primeres paraulas després de l’ultima operación de cervell:
—Tete vol pipí.

Daniel Frini

No hay comentarios: